Миналия декември, доста нелепо, но съвсем закономерно си счупих малкия пищял на десния крак. Закономерно, защото той, крака, даваше сигнали, че връзките са преразтеглени, но … кой обръща внимание…

След операцията и два месеца почивка, в която правех всичко възможно, за да възстановя  костта и да не допусна траен оток (пиех необходимите шуслерови соли, активайс и ресторейт на Фит лайн, прах от перли – за да повлияя на клетъчно ниво; жен шен с мравчена киселина и още, три китайски билкови добавки, изписани ми от моя китайски учител д-р Шън Фей, за възстановяване на енергийния ми баланс). Правех компреси, раздвижвах крака, държах го на високо в леглото, пращах му светлина, дишах през него. .. Вече не си спомням всичко, което правех. После си дадох един месец с постепенно натоварване, за да се възстановя напълно.

И тогава установих, че не мога да седна по турски. Кракът беше много леко усукан в глезена, но в тазобедрена става вече отражението беше такова, че коляното ми стърчеше на 15-20 см от постелката като се опитах да кръстосам крака по турски. (Лотос не съм правила и преди това, но в тази по-лека поза можех много дълго да стоя.)И се започна… Всъщност, започнаха опити. След минимум 10 часов работен ден, когато физическата умора е голяма, какви упражнения!  А нали почти три месеца не бях работила, как да отказвам работа, за да отида на терапия при колегите, които ми предлагаха помощ!

И така до август, когато си наложих три седмици почивка на морето. Направих прочистване с „Мадал бал“, всеки ден минавах километри по брега, за да се възползвам от масажа на вълните, шляпах жабешката с възглавничка, за да раздвижвам тазобедрената става. Резултатите бяха прекрасни като цяло, но все още не можех да залепя коляното на постелката. А и болката при тези опити продължаваше.

И после, после влезнах отново в работен ритъм  постигнатото постепенно се загуби.

Ами сега…

Господ чу молитвите ми! Предложиха ми да инсталирам с студиото си масажно легло на Нуга Бест.

Реакцията ми беше – „А…, масажно легло, глупости, масажът трябва да е освен комплексен и индивидуален! Как едно легло ще работи с една и съща програма за толкова различни хора и толкова различни проблеми!“

Но седнах и започнах да чета. Колкото повече четях, толкова повечеинтересът ми към това оборудване нарастваше. Първо, аз работя с постоянен магнит и инфрачервена светлина от 20 години и безусловно вярвам във възможностите на тези методи. После това, че разтягането на гръбначния стълб от леглото е съпроводено със загряване и омекотяване на паравертибралната мускулатура  – това е принцитът на аюрведа йога масажа, който работя успешно и имам резултати при сериозни гръбначни изкривявания.  Освен това, керамиката от която са изляти валяците на леглото, е от турмалин, германий и вулканични скали. Турмалинът е уникален минерал, с мощно лечебно въздействие, германият повишава  отрицателните йони около себе си така действа благотворно на кръвта и кръвообръщението. Оказа се, че корейците са създали изключително комплексно оборудване! А индивидуалността осъзнах, че идва от това, че всяко тяло тежи различно и масажът е със различна сила заради различното тегло.

Инсталирахме леглото в студиото  на 15-ти октомври.

Искам да споделя какво стана на 3-ти декември!

Заради този момент написах всичко това до тук!

Бях лягала на леглото по 2-3 пъти на седмица. Може би 10 – 12 пъти. В началото забелязах, че изчезна вълчия глад вечерно време. Започна да ми се пие вода и вече не ми представляваше проблем да поема повече от два литра на ден. На гръбчето ми стана по-леко, врата ми вече не пукаше така силно.

Миналата седмица имах сесия с женски масаж, при който е най-удобно по принцит да се седи по турски. Цяла година протягах десния крак, вместо да го свия, но тогава, просто седнах със кръстосани крака. И изведнъж се усетих, че седя съвсем спокойно по турски – без болка, с коляно залепено на постелката! Леглото ме беше наместило! Обработването на сакроилиачните стави беше поставило под 90 градуса гръбнака към линията между тазобедрените стави. Дълбокото обработване с инфрачервена светлина, магнит и пресура беше върнало ставите на място!  Разбира се, за да има траен резултат, трябва да продължа!

Четейки това, което съм написала, ми се струва малко рекламно…

Но тези, които ме познават, знаят, че винаги съм била честна! Излях сърцето си! И споделих радостта си от резултата върху мен на това оборудване.

С любов и благодарност за доверието,

Бойка