ЕКСФОЛИАЦИИ

Билков пилинг-масаж с маточина, салвия или розмарин
Нежен ексфолииращ масаж, извършен с базово масажно олио, в което за скраб са поставени стрити частици от маточина, салвия или розмарин.
Маточината намалява чувството за тревожност, помага при проблеми със съня, отпуска схващания, успокоява болка. Подходяща е за релакс.
Салвията (градинския чай), има антисептичен и антимикотичен ефект, намалява ревматични оплаквания, действа диуретично, регулира изпотяването. Подходяща е за баланс.
Розмаринът има тонизиращ ефект, събужда желанието за живот, бори са срещу слабостта и изтощението и успокоява болката в напрегнатите мускули. Подходящ е за тонус.
След билковия пилинг кожата става мека, красива и заредена, а ароматерапевтичното действие на билките е повлияло на конкретното емоционално състояние.
60 мин. – 50 лв.

Пилинг-масаж на цяло тяло с хималайска сол
Хималайската сол се е образувала преди около 500 милиона години в топло тропичесто море. Тя съдържа над 80 елемента в йонна форма, в съотношение такова, каквото е било то в първичния океан. Доказано е, че съотношението на елементите в течностите на нашия организъм е същото, като в океана.
Използването точно на хималайска сол в терапиите подпомага метаболитните процеси и кожната циркулация. Солните кристали вибрират с честотата на човешките клетки и поради това става възможно да се изчистят енергийно чакрите, и да се защити организма от вредните електромагнитни излъчвания.
Комбинирана с базово масажно олио, което действа подхранващо, солта стимулира кожата и я прави мека като коприната.
Специфичните масажни техники действат тонизиращо не само на кожата, а и на мускулите и подкожните мазнини.
60 мин. – 50 лв.

МАСКИ НА ТЯЛО

Билкова терапия гръб

Прекрасна процедура за справяне с болките в гърба, предизвикани от нервно напрежение.
Започва се с билков пилинг с маточина. След това гърба се завива с билково килимче, чиито билки са активирани с гореща вода. Подборът на билките е индивидуален. Така се лежи 10-15 минути и се оставят естествените билкови аромати да създадат преживяване за отпускане на ума и духа. Топлината и последващият масаж отпускат мускулното напрежение и имат обезболяващ ефект. Усещането е за нежна топлина и спокойствие.
Кожата след терапията е мека и заредена.
50 мин. – 40 лв.

Билкова терапия стомах

Зоната на слънчевия сплит е център на нашите емоции.
След пилинг с розмарин се поставя топло билково килимче върху стомаха и корема. Престоят 10-15 минути действа успокояващо на духа, отпускащо на мускулното напрежение и създава чувство за пълно благосъстояние. Билките стимулират метаболизма и меката топлина спомага да се елиминират ненужните метаболитни продукти от кожната тъкан.
Застойните процеси в червата се раздвижват от последващия специален масаж.
30 мин. – 30 лв.

Млечен водопад – BABOR
Силата на млечните пептиди е в успокояващия им ефект. Комбинирани с базова хидратираща маска, те имат силно хидратиращо, успокояващо и регенериращо възпалената кожа въздействие.
След нежна ексфолиация, върху тялото се нанася с меки четки така приготвената маска и престоява 20 минути в покой. Терапията продължава с нежен, хидрофилен масаж (за да се осъществят масажните техники, ръцете на терапевта от време на време се потапят в топло мляко). Целта е кожата да поеме цялото съдържание на маската. Деликатният аромат, мекотата на кремообразната маска, топлото и нежно докосване при масажа, съзвадат атмосферата и усещането от така мечтаното глезене с ваната на Клеопатра. Кожата става мека, пречистена и гладка.
Прекрасно възстановяване на кожата на тялото след солариум, след слънчево изгаряне, след силна дехидратация.
90 мин. – 90 лв.

Витаминен коктейл – BABOR
Терапия за стегната и с младежки вид кожа. Мощното действие на витамините подсилва защитните й сили и се бори срещу фотостареенето.
След ескфолиация, която да подготви кожата, тялото се оставя в покой 20 мин. да поеме маска от крем с вит. А, С и Е. Хидрофилният масаж се извършва с билков извлек от розмарин. Целта е кожата да поеме останалия непопил крем и да подейства релаксиращо на нервната система.
След терапията, кожата е с повишен тонус, еластична и млада!
90 мин. – 90лв.

Детоксикираща глинена маска – цяло тяло
Зеолит е името на голяма група глинести минерали с вулканичен произход. Те имат силно абсорбиращи свойства, поради което се наричат „минерална гъба“. На това се дължи тяхното детоксикиращо кожата свойство.
Терапията започва с нежен пилинг, за да се премахнат мъртвите клетки на роговия слой на кожата на цялото тяло. Вулканичната кал се приготва като зеолитът се разтваря с билков извлек от билка, подбрана индивидуално за всеки клиент. Прибавя се и термо лосион, чието загряващо действие се дължи на екстракта от коприва и кофеин. Нанася се с меки четки на цялото тяло, като се пазят деликатните зони. Маската действа силно затоплящо. Тя подпомага циркулацията на кръвта и лимфата, стимулира метаболизма и елиминира излишните метаболитни продукти от кожата, отпуска мускулите, оставя кожата затоплена и чиста.
Действа отслабващо и омекотяващо на проблемните зони. Отмива се с душ. В случай, че не се продължи с масаж, се нанася подходящ крем за тяло.
без масаж – 60 мин. – 60 лв.
с масаж на цяло тяло – 120 мин. – 120 лв.

Стягаща маска с водорасли – Цяло тяло – BABOR
Терапията започва с нежен пилинг на цялото тяло, за да се подготви кожата да приеме активните съставки на маската.
Стягащата маска се приготвя от базова хидратираща маска, към която прибавят синьо-зелените водорасли Спирулина – изумителен организъм, помогнал за образуване на кислорода в атмосферата на Земята преди 3,5 млрд. години.

С нежни четки кремообразната маска се нанася и тялото се завива за 20 минути в топли завивки. Целта е да се повиши еластичността на кожата, да се достави интензивно влага, да се изчисти и дренира кожната тъкан.
Почиства се с душ.

Има силно изразен лифтинг ефект.

без масаж – 60 мин. – 60лв.
с масаж на цяло тяло – 120мин. – 120 лв.

АВТОРСКИ СПА ТЕРАПИИ

Лечебна СПА терапия „Нашепнато от Пагане” – Успокояваща топлина (при предменструален дискомфорт)
Твърди се, че месечният менструален цикъл при жените ги свързва пряко с великите ритми на природата. Както природата ражда милиони и милиарди видове и индивиди, така всяка жена създава живот.
Независимо от този чудесен факт, повечето жени изживяват месечния си цикъл в най-добрия случай като неудобно затруднение. В най-лошия случай той е повтарящ се кошмар, изпълнен с физическа болка и емоционално вълнение, което твърде лесно създава проблеми в отношенията с околните.
Терапията е разработена да успокои нервната система, да раздвижи с масаж цялото тяло, като се обърне специално внимание на коремните органи. Насочена е да се избегнат застойни процеси, да се повдигне имунната защита на организма, да се вкара топлина.
Започва се с билкова вана на крачетата, която действа успокояващо на нервната система. Масажът на тялото е със затоплен маслен билков извлек от бял равнец и жълт кантарион. Коремът се работи със затоплена билкова торбичка от успокояващи болката билки. За да се подсили енергията на меридиана на бъбрека, който контролира пикочо-половата система се нагряват с мокса точки от този меридиан.
Терапията се препоръчва при нервност, главоболие, сърцебиене, депресивни състояния, чувство за подутост, неистов глад за сладко преди цикъла. Добре е да се прави няколко пъти в месеца, не по време на цикъл.
Един нежен, комплексен подход за решаване на сериозен здравословен проблем!
90 мин. – 90 лв.
Пет терапии по 90 мин. – 400 лв.