Коледно предложение – 10 терапии   от по  40 минутен масаж за 120 лв.

Редовна цена – 150 лв.

Масажно легло Nuga Best NM-5000+

Уникалността на масажното легло Нуга Бест е в съчетанието и комплексното прилагане на оздравителни методики на древната източна медицина и съвременни методи на терапевтично въздействие. Комплексното въздействие на оборудването стимулира жизнената дейност на всички системи: опорно-двигателна, сърдечно-съдова, дихателна, храносмилателна, отделителна, нервна, ендокринна, полова. Методите на въздействие са мануално въздействие върху гръбначния стълб, точков масаж, инфрачервено локално нагряване, магнитотерапия, йонизация, миостимулация.

Основни методи, които са използвани при конструирането на масажното легло Нуга Бест:

Апаратен масаж:

Massage-bed-NugaДобрата осанка е символ на младост. Шестте масажни ролки в големия матрак на леглото са разположени така, че деликатно масажират мускулите покрай гръбначния стълб. Мускулите се разхлабват, стават еластични, като едновременно с  това нежно, безопасно и естествено се разтяга и гръбначния стълб. Мускулния „корсет“ се привежда в тонус и поддържа гръбначния стълб в правилно положение. Възстановява се симетрията между тазобедрените и между раменните стави. Тази щадяща корекция на гръбначния стълб помага да се освободят притиснатите нервни окончания. Създават се условия да се въстановят междупрешленните дискове. Седмата ролка е конструирана така, че извършва деликатен, но ефективен масаж на шията. Подобрява се мозъчното кръвообръщение.

Дълговълнови инфрачервени лъчи:

Спектърът им е много близък до спектъра на излъчване на здравите клетки. В това се състои тайната на изцелението.

-подобряват кръвоообръщението

-затоплят тялото и поддържат оптимална телесна температура

-разграждат и извеждат от организма вредните тежки метали

-неутрализират свободните радикали

-имат ефект на очистване и детоксикация

-имат антимикробно въздействие

-подобряват обмяната на веществата на организма

Магнитотерапия:

Турмалинът – главен компонент в състава на керамиката притежава магнитотерапевтични свойства. Магнитното поле влияе положително на функциите на сърцето, намалява потребността на миокарда от кислород и се подобрява коронарното кръвообръщение. При лечение на разтегнати връзки, счупване на кости, изгаряния и рани, магнитотерапията не само ускорява възстановяването, но и позволява по-бързо зарастване на раните с добър козметичен ефект. При травми магнитотерапията съкръщава времето на заздравяване два пъти. Магнитотерапията дава добри резултати при лечение на някои форми на артрит, дегенеративни състояния, диабетни язви. Тя е особено ефективна при лечение на увредени меки тъкани от изгаряне или залежаване.

Йонизация:

Турманиевата керамика се явява източник на отрицателно заредени аеройони, които позволяват нормализиране обмяната на веществата и по този начин регулира нарушените функции на органите и системите в организма. Подобряване на кръвообръщението, повишаване на съпротивлението на организма срещу различни заболявания. При постоянно използване се активизират молекулите на водата в организма, нормализира се гъстотата на кръвта. Отрицателно заредените йони избавят от неприятното усещане за студени крайници, помагат за нормализиране на кръвното налягане (високо, ниско) и да се намали риска от образуване на тромби в кръвоносните съдове. Освен това помагат да се укрепи имунната система и естествената защита на организма от вирусни инфекции.

Миостимулация:

Към основните функции на леглото е добавен и колан, извършващ нискочестотна стимулация на мускулите. Въздействието е както върху скелетната мускулатура, така и върху гладката мускулатура на вътрешните органи. По този начин действа:

-болкоуспокояващо

-тренира и укрепва мускулите

-намалява подкожните мазнини

-стимулира моториката на червата

-подобрява кръвообръщението и усилва лимфодренажа.

 

Общи показания за използване на оборудването Nuga Best NM-5000+

1 Нарушения функциите на опорно-двигателния апарат, остеопороза на гръбначния стълб, херния, ревматизъм, артрит, деформиращ полиартрит, артрит, натъртвания.

2 Вегетативно-съдова дистония, депресивни и астенични състояния, неврози.

3 Последствия от травми и нарушения на кръвообръщението на главния и гръбначния мозък, начални проявления на недостатъчно кръвоснабдяване на мозъка, епилепсия.

4 Артериална хипертония, местни нарушения на системите на кръвообръщение със застоен и възпалителен характер, атеросклероза на съдовете на крайниците, хронична венозна недостатъчност, постромботическа болест на вените, мигриращ тромбофлебит, хемороиди.

5 Болести на жлъчката и дванадесетопръстника, гастрит, холецистит, панкреатит, ентероколит.

6 Тежка пневмония, бронхиална астма, туберколоза на белите дробове, остри и хронически бронхити, фарингити и тонзилити, остри респираторни вирусни инфекции.

7 Захарен диабет и последвали го усложнения, увеличаване на щитовидната жлеза.

8 Пясък и камъни в бъбреците, пиелонефрит, възпаление на простатата, аденом на простатата, остри и хронически възпаления на яйчниците, миома на матката, гинекологически заболявания.

9 Екзема, невродермит, псориазис, в т.ч. псориазен артрит.

10 Имунодефицитни състояния