Забързаният ритъм на живота ни увеличава ежедневната потребност от пълноценна почивка, за възстановяване на жизнената ни сила. Необходимо ни е уединение и адекватна грижа за поддържане на тялото ни здраво и гъвкаво, за стегнат силует и блестяща кожа.
В холистичния център „Пагане“ се съчетават оздравителни методи с многовековна история и най-ефективните съвременни научни постижения за цялостно балансиране на организма.
В уютна обстановка, на фона на тиха музика се хармонизира вътрешния свят на всеки гост!

ЗА ДОКОСВАНЕТО
В зависимост от състоянието на тялото се подбират масажни техники и движения, за отпускане на схванатата мускулатура, подобряване кръвообръщението и лимфотока, успокояване на нервната система, премахване на болката и зареждане на организма с нови сили.

ЗА МАСЛАТА
Основните масажи на цяло тяло се извършват с масла, приготвени по специални рецептури от базисни масла, билкови маслени извлеци и аромамасла. За специфичните нужди на всеки може да се подбере масло, което е подходящо за моментното емоционално и физическо състояние и съответства на климатичните условия. За засилване действието на маслата, те се съхраняват в цветни стъклени бутилки, които пропускат само определена дължина на светлинната вълна. Така се зареждат допълнително с точно определена енергия.

ЗА СВЕТЛИНАТА
Човек възприема с очите си само 25 % от цветовете. Останалата част се регистрира подсъзнателно като вибрация с определена дължина на светлинната вълна. Този феномен е в основата на цветотерапията. Тя повлиява благоприятно физическото, емоционалното и психическото състояние.
По време на масажа на цяло тяло се използват различни цветни светлини, съобразени с моментните нужди на организма. За тонизиране се използват червената, оранжевата и жълтата светлина, за балансиране – зелената и за релаксиране – синята.

ЗА МУЗИКАТА
Индивидуалният подбор на музиката, звучаща по време на терапията, подпомага пълното възстановяване на физически, емоционален и психически план.

Масаж и лечение на проблемни зони
Многогодишният ми опит показва, че адекватната помощ при болков синдром, схваната мускулатура, нервно напрежение и други симптоми, масажът не е достатъчен.
В началото на всеки терапевтичен сеанс се изработва индивидуален план, който съчетава специфични за клиента оздравителни методики. Процедурите са винаги комплексни и адекватни за момента и конкретното състояние на човека. Този задълбочен подход към клиента изисква и съответното време.
Комбинацията от различни видове масаж и други оздравителни техники е най-ефективна при болки от обездвижване, настинка, травми, стрес, хронични костно-ставни заболявания и др.
60 мин. – 50 лв.

Терапевтичен масаж на цяло тяло
В резултат от сериозен опит е изработен собствен стил на работа, чрез съчетаване на познания от традиционната китайска медицина, аюрведа, западната натуропатия, арома- и цветотерапията. Само така може да се постигне комплексно оздравително въздействие.
Отстранява се напълно напрежението в мускулите , възстановява се подвижността на гръбначния стълб и ставите, премахват се отоците. Преодоляват се енергийните блокажи и се нормализира потока на жизнена енергия. При редовни процедури се увеличава устойчивостта спрямо ежедневните стресови фактори, подобрява се съня и се възстановява естествената вътрешната хармония на организма. Стимулира се кръвообръщението, микроциркулацията и обменните процеси в кожата, увеличава се притока на кислород и хранителни вещества и се подпомагат кожните регенеративни процеси. Тя се освежава и засиява!
Като резултат тялото е тонизирано, а нервната система успокоена!
90 мин. – 75 лв.

Релаксиращ аромамасаж на цяло тяло
Този нежен масаж успокоява нервната система, отстранява последствията от стреса и възвръща усещането за вътрешна хармония. Може да изберете тонизираща, успокояваща или възстановяваща баланса арома-композиция.
60 мин. – 60 лв.

Hot stone ломи-ломи масаж (с горещи камъни)
Вулканичните камъни са изключително плътни и имат свойството да задържат топлината продължително време.
Затоплените камъни и ароматерапевтичните масла се комбинират със специален ломи-ломи масаж, прилаган на тихоокеанските острови. Наблюдаван отстрани, масажът напомня плавните движения на китайското бойно изкуство тай дзи цю ан.
Освен усещането за релакс, спокойствие и наслада, този масаж успешно преодолява състоянието на хронична болка в опорно-двигателния апарат, нервното и мускулно напрежение, преумората и стресовия синдром. Улеснява се кръвообръщението и лимфния поток, отстраняват се токсините и се подобрява значително кислородния приток към клетките.
Прекрасен масаж при влажно и студено време!
Резултатът е ведрина, бодрост и чувство за благоденствие! Подходяща терапия за хората с напрегнат ритъм на живот.

За предпочитане е да се изпълнява не по-рано от час след хранене. Не се препоръчва след употреба на алкохол, при високо кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания.
80 мин. – 85 лв.

Ломи-ломи масаж с шайби от хималайска сол
Лятна разновидност на ломи-ломи масажа с горещи камъни. Масажната техника е ломи-ломи, но вместо горещи камъни се използват шайби от хималайска сол. Усещането за отпускане на мускулите и сухожилията е придружено от детоксикиращото действие на солта. В този случай се избягват противопоказанията, които има при топлите терапии.
Един летен разкош!
80 мин. – 85 лв.

Меден масаж на гръб
Масажът с пчелен мед е древен способ за прочистване на човешкия организъм.Затопля, дренира тъканите в дълбочина и улеснява през порите на кожата да се извлекат натрупаните с години отпадъчни вещества.
Меденият масаж силно тонизира целия организъм. Той е особено ефективен, когато човек по различни причини е изтощен и отпаднал, ако се чувства напрегнат, изнервен или изпитва безпокойство. Прекрасен начин да се загрее тялото при студ и влага.
Нека дадем шанс на здравната профилактика чрез „сладкия“ меден масаж!
30 мин. – 30 лв.

Лимфен дренаж при „тежки“ крака
Лимфният дренаж е нежен масаж, стимулиращ със специфични техники движението на лимфата по лимфните пътища. Скоростта на лимфата се увеличава до 7 пъти.
Лимфната система е част от имунната система на човека и има важна защитна функция. Тя дренира всички тъкани и в нея се утаяват мастноразтворимите токсични материи. Лимфният поток произвежда и част от белите кръвни телца, които смилат и унищожават навлезлите отвън микроорганизми, частици от разрушени клетки и отпадните продукти от обмяната на веществата.
Движението на лимфата зависи изцяло от двигателната активност и позата на тялото, и при днешния заседнал начин на живот, всеки има потребност от редовен лимфодренаж. Особено наложителен при отоци на краката, разширени вени, „уморени крака”, мек целулит.
60 мин. – 50 лв.

Лимфен дренаж по метода на д-р Воодер
Като следствие от оперативно отстраняване на лимфните възли в подмишнечната ямка и ингвиналната гънка, понякога се получава лимфен застой в ръката или крака. Това не трябва да се допуска! Постепенното сгъстяване на междуклетъчната течност от токсини води до гелообразна маса, която не може да се разнесе! Освен задължителното вътрешно прочистване на лимфата, ежедневните упражнения, позицията на поставяне на крайниците при сън и път, може да се помогне с лимфен дренаж по метода на д-р Воодер. Той повишава до 20 пъти скоростта на движение на лимфата и подпомага намаляване обиколката на крайника. Използват се алтернативни пътища на превеждане на лимфата. Продължителността на масажа се определя индивидуално. Ако е необходимо цялото тяло да се обработва, масажът може да продължи и три часа.
60 мин. – 50 лв.

Скалп масаж
Според традиционната китайска медицина, всички ян меридиани се събират в главата. Очите, ушите, устата, свързват вътрешността на тялото с външната среда. По тези причини симптомите на много заболявания се проявяват в главата.
Скалп масажът подпомага преодоляването на главоболието, което може да има различен характер и различни причини.
Има ефект на „разпръскващ вятър”, прогонва болката и отпушва меридианите.
Прекрасен масаж при болка в главата и преумора. Използват се акупресурни точки и специални масажни движения за окосмената част на главата. Може да се изпълни сух или маслен масаж.
20 мин.- 20 лв.

Зонов масаж на стъпала
Още древните египтяни и всички източните народи са знаели, че съществуват зони и точки върху стъпалата свързани с всеки орган и част на човешкото тяло. Когато масажираме тези места или точки, стимулираме нормалната дейност на съответния орган или част на тялото.
Тонизира се енергийния поток, стимулира се обмяната на веществата, кожата става свежа, активира се кръвообръщението, настъпва общо успокояване на организма.
30 мин. – 30 лв.

Антицелулитен вакуумен, магнитно-ролков масаж
През последните години като най-ефективен апаратен метод за антицелулитно лечение се наложи технологията, базираща се на едновременно въздействие чрез вакуум и омачкване на проблемните зони.
Работната глава на апарата, с който се извършва масажа, е снабдена с три движещи се магнитни ролки. Има устройство, създаващо регулиран вакуум. Кожата едновременно се повдига чрез вакуума и се подлага на енергичен масаж посредством ролките. Така успешно се разбиват мастните и целулитни депа. Комбинира се с ръчен дренаж. Постоянният магнит, от който са изработени ролките спомага за възстановяване на колагеновите и еластинови влакна, което има стягащ ефект върху кожата.
За изпълнение на масажа индивидуално се подбира подходящ крем – загряващ, стягащ или липоразграждащ.
В резултат на това се активира кръвната и лимфната циркулация на цялото тяло, подобрява се метаболизма на тъканите, елиминират се токсините, кожата става видимо по-гладка и стегната.
Резултатите са забележителни и при твърд и при мек целулит, и при общо напълняване. Тялото се моделира успешно точно на проблемните зони.
40 мин. – 45 лв. Курс от 10 терапии по 40 мин. – 380 лв.
60 мин. – 60 лв. Курс от 10 терапии по 60 мин. – 510 лв.