В забързания ритъм на живота ни става все по-важно да почиваме пълноценно. Необходимо е да се уединим и същевременно да се погрижим за тялото си да е здраво и гъвкаво, силуета ни да е стегнат и красив, а кожата ни еластична и блестяща.
Ние в студио „Пагане“ съчетаваме силата на терапии с многовековна история със съвременните научни постижения на бюти индустрията. Стремежът ни е да създадем усещане за разкош, който да хармонизира вътрешния свят на гостите ни!

ЗА ДОКОСВАНЕТО

В зависимост от състоянието на тялото подбираме масажни техники и движения, за да отпуснем схванатата мускулатура, да подобрим кръвотока и лимфотока, да успокоим нервната система, да премахнем болката и заредим с нови сили организма.

ЗА МАСЛАТА

Основните масажи на цяло тяло се извършват с масла, които са приготвени по специални рецептури от базисни масла, билкови маслени извлеци и аромамасла. За специфичните нужди на всеки може да се подбере масло, което е подходящо за моментното емоционално и физическо състояние и според климатичните условия. За засилване действието на маслата, те се съхраняват в цветни стъклени бутилки, които пропускат само определена дължина на светлинната вълна. Така се зареждат допълнително с точно определена енергия.

ЗА СВЕТЛИНАТА

Ние възприемаме цветовете около нас само 25 % с очите си. Останалата част я приемаме като вибрация на определената дължина на светлинна вълна. Това е в основата на цветотерапията. Тя влияе както на физическото, така и на емоционалното и психическото ни състояние. По време на масажа на цяло тяло се използват различни цветни светлини, за да повлияем на моментните нужди на организма. За тонизиране се използват червената, оранжевата и жълтата светлина, за балансиране – зелената и за релаксиране – синята.

ЗА МУЗИКАТА

Индивидуалният подбор на музиката, звучаща по време на терапията, подпомага за пълното възстановяване на физически, емоционален и психически план.

Масаж и лечебна терапия на проблемни зони

Опитът ни показа, че за да се помогнем адекватно на болков синдром, схваната мускулатура, нервно напрежение или друг симптом, довел госта ни в студиото, не е достатъчен само масаж. За това предлагаме не просто масаж, а лечебна терапия. С какво точно ще работим решаваме на място. Методите сме описали в раздел „Лечебни процедури“.
Когато имаме повече време, освен лечебна терапия включваме и различни видове масажи, подходящи за съответните проблемни зони. Комплексното въздействие на масаж и лечебна терапия се справя максимално добре с болки от обездвижване, надухване, травми, стрес, хронични костно-ставни заболявания.
30 мин.
60 мин.

Масаж на цяло тяло с лечебна терапия

През годините изработихме собствен стил на работа, използвайки различните познания от китайската медицина, аюрведа, западната натуропатия, ароматерапията, цветотерапията. Така постигаме комплексно оздравително въздействие. Методите които включваме сме описали в раздел „Лечебни процедури“.
Отстраняваме напрежението в мускулите, възстановяваме подвижността на гръбначния стълб, изцеждаме отоците, отстраняваме енергийните блокажи, нормализираме потока на жизнена енергия, понижаваме стреса, подобряваме здравия сън, възстановяваме естествената вътрешната хармония на организма. Стимулираме микроциркулацията, кръвообръщението и обменните процеси на кожата, активираме притока на кислород и хранителни вещества в нея и подпомагане регенеративните й процеси. Тя се освежава и засиява!
Като резултат тялото е тонизирано, а нервната система успокоена!
90 мин.

Релаксиращ арома масаж на цяло тяло

Когато искате просто да си починете, да се скриете от света за един час и нямате някакви болкови симптоми, тогава аромамасажът е подходящата терапия за вас. Може да изберете тонизираща, успокояваща или възстановяваща баланса арома-композиция.
Комбинацията от западни, източни и африкански техники превръщат уникалния масаж Wellness Touch Body в специално преживяване.
60 мин.

Hot stone ломи-ломи масаж (с горещи камъни)

Вулканичните камъни са с изключитела плътност и имат свойството да задържат топлината продължително време.
Затоплените камъни и ароматерапевтичните масла се комбинират със специален ломи-ломи масаж, прилаган на тихоокеанските острови. Наблюдаван отстрани, масажът напомня плавните движения на китайското бойно изкуство тай дзи цю ан.
Въздействието е не само да се постигне усещане за релакс, спокойствие и наслада. Състоянието на хронична болка в опорно-двигателния апарат, нервно и мускулно напрежение, преумора и стресов синдром са сред най-честите симпоми, успешно повлияване с терапията ломи –ломи (поради което се предпочите от хората с напрегнат ритъм на живот).
Улеснява се кръвообръщението и лимфния поток, значително се подобрява притока на кислород към клетките, като в същото време се изхвърлят токсините.
Прекрасен масаж при влажно и студено време!
Резултатът е ведрина, бодрост и чувство за благоденствие!
За предпочитане е да се изпълнява не по-рано от час след хранене. Не се препоръчва след употреба на алкохол, при високо кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания.
80 мин.

Ломи-ломи масаж с шайби от хималайска сол

Лятна разновидност на ломи-ломи масажа с горещи камъни. Масажната техника е ломи-ломи, но вместо горещи камъни се използват шайби от хималайска сол. Усещането за отпускане на мускулите и сухожилията е придружено от детоксикиращото действие на солта. В този случай се избягват противопоказанията, които има при топлите терапии.
Един летен разкош!
80 мин.

Меден масаж гръб

Масажът с пчелен мед е древен способ за прочистване на човешкия органинзъм.
Чрез него на тъканите се въздейства в дълбочина, като от тях през порите на кожата се извличат натрупаните с годините отпадъчни вещества.
Меденият масаж силно тонизира целия организъм. Той е особено ефективен, ако човек по различни причини е изтощен и отпаднал, ако се чувства напрегнат, изнервен или изпитва безпокойство. Прекрасен начин да се загрее тялото при студ и влага.
Нека дадем шанс на здравната профилактика чрез „сладкия“ меден масаж!
30 мин.

Лимфен дренаж на долни крайници

Лимфният дренаж е нежен масаж, стимулиращ със специфични техники движението на лимфата по лимфните пътища.
Лимфната система съдържа и произвежда част от белите кръвни телца, които смилат и унищожават навлезлите отвън микроорганизми, частици от разрушени клетки, отпадни продукти от обмяната на веществата. Има важна защитна функция.
За съжаление движението й е обусловено от разликата в налягането и от свиването и разпускането на мускулатурата през която минава. Ето защо при обездвижването, което съпътства съвременния живот страда и лимфната система.
Подходящ е при отоци на краката, разширени вени, „уморени крака”.
40 мин.

Лимфен дренаж на ръка

Като следствие от оперативно отстраняване на лимфните възли в подмишнечната ямка, понякога се получава лимфен застой в ръката. Това не трябва да се допуска, поради постепенното сгъстяване на междуклетъчната течност от токсини и се стига до гелообразна маса, която не може да се разнесе! Освен задължителното вътрешно прочистване на лимфата, ежедневните упражнения, позицията на поставяне на ръката при сън и път, може да се помогне с лимфен дренаж. Той повишава до 7 пъти скоростта на движение на лимфата и подпомага намаляване обиколката на ръката.
30 мин.

Скалп масаж

Според традиционната китайска медицина, всички ян меридиани се събират в главата. Очите, ушите, устата, свързват вътрешността на тялото с външната среда. По тези причини симптомите на много заболявания се проявяват в главата.
Скалп масажът подпомага преодоляването на главоболието, което може да има различен характер в зависимост от различните причини.
Има ефекта на „разпръскващ вятър”, прогонва болката и премахва запушванията на меридианите.
Прекрасен масаж при болка в главата и при преумора. Използват се акупресурни точки и специални масажни движения за окосмената част на главата. Може да се изпълни сух или маслен масаж.
20 мин.

Зонов масаж на стъпала

Още древните египтяни и всички източните народи са знаели, че съществуват зони и точки върху стъпалата свързани с всеки орган и част на човешкото тяло. Когато масажираме тези места или точки, стимулираме нормалната дейност на съответния орган или част на тялото.
Тонизира се енергийния поток, стимулира се обмяната на веществата, кожата става свежа, активира се кръвообръщението, настъпва общо успокояване на организма.
30 мин.