pagane1-300x243

Защо „Пагане“?

В днешния размирен свят, когато границите паднаха и всичко, което беше устойчиво и сигурно в живота ни се промени, когато култури, религии и философии се смесиха, е още по-важно и необходимо да се определим „Кои сме?“, да стъпим здраво на земята си и да черпим сили от нея.

Само така ще запазим идентичността си, така ще придадем самочувствие и увереност на децата и внуците си.

Когато излезе на екран филма „Аспарух“, в далечната 1981, бях пленена от образа на Пагане. Толкова сила, красота, жажда за живот, отдаденост, ясновидска дарба, загадъчност и в същото време смиреност и жертвоговорност имаше в нея. Усещах я близка и често си мислех за нея.

След години, когато започвах самостоятелна практика съдбата ме докосна до Вера Мутафчиева (авторката на „Прошепнато от Пагане“) и тя благослови студиото ми и „даде разрешение“ да го нарека Пагане. Прекрасната ми приятелка художничката Лили Порязова нарисува образа й и той стана лого на студиото.

Вече 10 години се старая като се каже „Пагане“ – това да е символ на професионализъм, уют и доброта.

Смесването на източни и западни практики, на масажни техники и древни методи от източната медицина – вендузи, мокса, акупресура и техните осъвременени варианти, повтарят глобалното отваряне на границите в света.

Използването на български билки, масла, глини, луга, сол и любящо присъствие (като на Баба от спомените),  като отношение, ни държат здраво за земята българска.

„ И нека тези, които идват след нас, да обичат България и да я пазят! Казах!“

София

ул.“Криволак“ 8 (до площад „Журналист“),

тел.0889 552 667

boika@massage.bg

Работно време: от 11 до 19.30 часа, почивен ден неделя и понеделник.