Петимата тибетци

Прекрасна система от пет тибетски упражнения, тонизиращи тялото, раздвижващи схванатата мускулатура, разтягащи сухожилията и „продухващи” енергийните канали. Ползата от ежедневното им изпълнение е многостранна и комплексна – за тялото, за енергията, за емоциите и мисълта.

Пранаяма за баланс на енергията

Според аюрведическата традиция, на всяка основна чакра съответства определен вид дихателно упражнение, чрез което може да се въздейства на органите, свързани с конкретната чакра. Усвояването на тези видове дишания помага да се въздейства лечебно както на физическите органи, така и на емоциите, свързани с тях. Ежедневното 30 минутно занимание с тези упражнения (т.е. практикуване на пранаяма) дава възможност да сме в баланс, да енергетизираме тялото си и да успокоим мисълта и емоциите си.

Йога и ци гун упражнения

В китайската лечебна практика са известни ци гун упражнения, свързани с подпомагане лечението на различни заболявания. Практикуването им спомага за комплексния подход при въздействието върху определени проблеми. Същото се отнася и за индийската аюрведа. Там упражненията са част от йога системата. Важно е всеки от нас да намери своя подход към решаване на проблемите си. Да намери семпъл, лесен начин, който обаче трябва да изпълнява ежедневно, за да има очаквания резултат.

Цветочислови анализи и календари

Цветочислов анализ

Цветочисловият анализ се базира на рожденната дата и трите имена на всеки от нас. В числена форма се дава присъствието на деветте основни цвята, отговарящи на деветте основни чакри на човека. Присъствието на определен цвят в по-голяма доза води до прекалено засилени черти и емоции, свързани с този цвят. Липсата на цвят говори за предизвикателството в живота ни – трябва да го наваксаме чрез начина си на живот. Стремежът към баланс е в основата на щастливо изживения земен път.

Анализът се извършва от цветотерапевт Милкана Мескин, която на база на тези изчисления прави психологически профил на личността и консултира за
практичното им приложение във всички аспекти на живота ни.

Прогностика

Всеки ден от седмицата, месеца и годината носи вибрацията на различен цвят. Може да се изготви индивидуален календар за предстоящия месец в комбинация с данните от цветочисловия анализ.

  • цветочислов анализ – 40 лв.
  • цветочислов месечен календар – 25 лв.

Срок на изпълнение на поръчките – 3 дни.